ingrediënten (voor 12 stuks):
- 10 digestive koekjes (de rest van de rol mag je zelf oppeuzelen)
- 50 gr. gesmolten boter
- 1 bakje frambozen (125 gr.)
- 75 gr. suiker + twee eetlepels voor de frambozenpuree
- 4 pakjes roomkaas (100 gr.)
- 3 eieren op kamertemperatuur
- keukenmachine
- papieren cupcake vormpjes
- cupcake bakblik (met speciale kuiltjes er in voor de cakejes)
1. Verwarm je oven voor op 180 graden en doe alvast de vormpjes in het cupcake bakblik. Vermaal de koekjes tot kruimels (niet te grof, niet te fijn). Dit gaat het makkelijkst met een keukenmachine maar een deegroller is ook oké. Voeg de boter toe en zorg dat het een goed mengsel wordt en verdeel het over de bodem van de vormpjes. Zorg dat je het mooi glad maakt en daarna in de koelkast zet om op te stijven. Pureer daarna de frambozen (maakt niet uit hoe, wat je zelf prettig vindt) en voeg hier de twee eetlepels suiker aan toe.
2. Klop in een mixer de roomkaas los en voeg hier de 75 gr suiker en een mespuntje zout aan toe. Splits de eieren, voeg de dooiers toe aan de roomkaas (let op ! bewaar het eiwit !), en mix goed door. NU gaan we het eiwit gebruiken: klop het op tot dat het stijf is en schep het hierna luchtig door het mengsel met de roomkaas.
3. Haal het bakblik uit de koelkast en schep op ieder cakeje een eetlepel frambozenpuree, verdeel hier dan weer de roomkaas over. Je kunt er met een thee lepeltje nog 2 a 3 druppels van de frambozenpuree bovenop doen zodat het er leuk uit ziet en je het op kunt maken.
4 Doe de cupcakes nu in het midden van de oven en bak ze in 25 min. gaar. Laat ze een halfuurtje afkoelen en tadaaa ! Je eigen frambozen cupcakes !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten