woensdag 12 juni 2013

Smullen op zijn Italiaans

En zoals gezegd hier is ie dan, de Italiaans lekkernij. Pannacotta, het is misschien geen koek of cake, maar zoet is het zeker! Daarom kan Pannacotta niet missen op Cookielicious. Deze kleine versnapering is voor iedereen een klein stukje hemel in de mond. De Pannacotta is heel gemakkelijk om te maken, dus ben jij niet zo'n keukenprins of prinses kan je iedereen toch verbazen met dit heerlijke toetje.

Benodigdheden:(voor vijf kleine bakjes)

Ingrediënten
250 ml slagroom
15 gram kristalsuiker
1/2 zakje vanille suiker
2 blaadjes gelatine

kookgerei
weegschaal
maatbeker
pan
pannetje
garde(eventueel mixer)
bakje met koud water
beslagkom
5 kleine bakjes




Bereiding
Doe 175 ml slagroom in de pan, samen met de kristalsuiker en de vanille suiker en breng dit aan de kook. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Laat ondertussen de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. 
Als de 5 minuten koken voorbij zijn haal je de pan van het vuur, en voeg je de uitgeknepen gelatine blaadjes toe aan het mengsel. 
Klop de rest van de slagroom totdat het een beetje stijf wordt, en roer dit vervolgens door het roommengsel. 
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakjes.



Na een paar uur gewacht te hebben is de pannacotta stijf geworden en heb je dit overheerlijke toetje!

Succes en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten