woensdag 22 mei 2013

Koekela

Als je een beetje rond vraagt aan Rotterdammers waar je lekkere taarten en cakejes kunt eten, merk je al snel dat Koekela vaak voorbij komt. Mij leek het daarom leuk om ook bij jullie lezers Koekela onder de aandacht te brengen.(Als je het nog niet kent tenminste. Koekela is een heel gezellige winkel, waar je ook even kunt gaan zitten om van je taart te genieten. En je kan zo iets meenemen voor thuis. Ze hebben van alles: Scones, brownies, repen  . Lekker om dus op je vrije middag hier even te gaan zitten uitpuffen van de drukke week, natuurlijk met een groot stuk groene thee taart! Maar ook voor een high-tea met je vriendinnen is dit de perfecte plek. 




Ik heb een aantal jongeren van mijn school gevraagd die af en toe wat eten van Koekela wat zei nou het lekkerst vonden bij Koekela. Het bleek een hele moeilijke vraag te zijn, want alles is zo lekker. Uiteindelijk heb ik toch een top-5 samen kunnen stellen, en hier is die dan!

5. Tijdelijke special
Koekela heeft altijd een lekkere special klaar staan voor je! Wees er wel snel bij want zoals je al leest, hij is tijdelijk! 
4. Cheesecake
Volgens mij hoef ik hier niet veel over te zeggen. Cheesecake gaat er namelijk altijd wel in!
3. Chocolade truffel taart
De perfecte taart voor de echte Chocoholic! Het is een mousseachtige taart met daarin een vleugje rum verwerkt. Mij loopt het water me nu al in de mond.
2. Citroen Merinque taart
Een lekker fris zomers taartje! Gemaakt volgens Frans recept, Bon Appetit!
1. Worteltaart
Deze Amerikaanse lekkernij, met noten, rozijnen, geraspte wortel natuurlijk en een vleugje kaneel. Daar lik je je vingers bij af! Hij verdient dus zeker de eerste plaats in de top-5.



prijzen:
Taart klein Taart groot
Tijdelijke Special € - € -
Cheesecake € 10,20 € 19,95
Chocolade truffel taart € 10,20 € 17,95
Citroen Merinque taart € - € 19,95
Wortel taart € 10,20 € 19,95

Koekela zit aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. 
Nieuwe Binnenweg 79a
3014 GE Rotterdam

Wil je meer informatie, het hele assortiment zien,of wil je Koekela voor thuis bestellen? Ga dan naar de Site van Koekela: http://www.koekela.nl/

Door: Kirsten van der Holt

Interview met Taarten van Abel

Ik ben voor jullie op zoek gegaan naar een interview met Abel. Hij is vooral bekend van het tv programma Taarten van Abel. In zijn programma gaat Abel langs bij kinderen thuis om samen met  hun een taart te bakken voor een dierbare zoals een familielid of vriend. Tijdens het maken van deze taart interviewt Abel deze kinderen. Soms worden er kinderen gepest of zijn ze erg onzeker. Hier wordt dan over gepraat met Abel. Zelf heeft Abel ook onzekerheden gehad, over deze onzekerheden vertelt Abel in dit interview. Ik vind het een speciaal interview omdat er meestal wordt ingegaan op het programma en nu wordt er echt op Abel zelf ingegaan. Zeker het lezen waard!




door: Moana Mellaard









        

dinsdag 21 mei 2013

Frambozen cupcakes

Ook al is het niet te zien aan het weer, het is toch echt lente. Daarom hebben wij een recept voor cupcakes, waardoor je hopelijk zin krijgt in de de lente aangezien deze nu een beetje tegenvalt. Deze cupcakes zijn gevuld met frambozen, zoet, fris en gezond !

ingrediënten (voor 12 stuks):

  • 10 digestive koekjes (de rest van de rol mag je zelf oppeuzelen)
  • 50 gr. gesmolten boter
  • 1 bakje frambozen (125 gr.)
  • 75 gr. suiker + twee eetlepels voor de frambozenpuree
  • 4 pakjes roomkaas (100 gr.)
  • 3 eieren op kamertemperatuur 
  • keukenmachine
  • papieren cupcake vormpjes
  • cupcake bakblik (met speciale kuiltjes er in voor de cakejes)

1. Verwarm je oven voor op 180 graden en doe alvast de vormpjes in het cupcake bakblik. Vermaal de koekjes tot kruimels (niet te grof, niet te fijn). Dit gaat het makkelijkst met een keukenmachine maar een deegroller is ook oké. Voeg de boter toe en zorg dat het een goed mengsel wordt en verdeel het over de bodem van de vormpjes. Zorg dat je het mooi glad maakt en daarna in de koelkast zet om op te stijven. Pureer daarna de frambozen (maakt niet uit hoe, wat je zelf prettig vindt) en voeg hier de twee eetlepels suiker aan toe. 

2. Klop in een mixer de roomkaas los en voeg hier de 75 gr suiker en een mespuntje zout aan toe. Splits de eieren, voeg de dooiers toe aan de roomkaas (let op ! bewaar het eiwit !), en mix goed door. NU gaan we het eiwit gebruiken: klop het op tot dat het stijf is en schep het hierna luchtig door het mengsel met de roomkaas.

3. Haal het bakblik uit de koelkast en schep op ieder cakeje een eetlepel frambozenpuree, verdeel hier dan weer de roomkaas over. Je kunt er met een thee lepeltje nog 2 a 3 druppels van de frambozenpuree bovenop doen zodat het er leuk uit ziet en je het op kunt maken.

4 Doe de cupcakes nu in het midden van de oven en bak ze in 25 min. gaar. Laat ze een halfuurtje afkoelen en tadaaa ! Je eigen frambozen cupcakes !




Door: Romy Moerkerken

maandag 20 mei 2013

Ten to Three Bakery

Vandaag ben ik met mijn vriendin Lourdes naar Ten to Three Bakery geweest. Deze gezellige bakkerij ligt naast de ingang van de bijenkorf parkeergarage. Als je aan komt lopen krijg je meteen al een gezellige indruk. De winkel is erg vrolijk & kleurrijk versierd. Ook is het personeel erg aardig & behulpzaam. Wij hebben de Strawberry cheesecake cupcake besteld. Het is een lekkere, erg zoete cupcake. Ze hebben allemaal verschillende smaken waar ik persoonlijk nog nooit van gehoord had zoals Red Velvet, Chocolade Kwarktaart, Aardbei kwarktaart, Wortel, Salted Caramel, Raspberry Chocoholic & Cookies ´n Cream. Wat ik zo speciaal vond aan specifiek deze bakkerij is dat ze ook glutenvrije, veganistische & suikervrije muffins hebben waardoor er voor iedereen wel wat te halen valt. Ik had het erg naar mijn zin en heb lekker gegeten. Een echte aanrader!

door: Moana Mellaard


zondag 19 mei 2013

Spritsen

benodigdheden:
- 200 gr bloem
- 175 gr boter
- 100 gr suiker
- zakje vanillesuiker
- snufje zout

recept:
- meng de boter met de suiker tot het mengsel zeer zacht is
- voeg tijdens het mengen steeds een lepel bloem toe en meng dit er ook doorheen
- doe dit tot alle bloem op is
- voeg een snufje zout en vanillesuiker toe
- spuit dmv een spuitzak langwerpige banen van het deeg op een bakblik
- doe dit in de oven (150 graden)
- laat de sprits 20 min bakken

nu heb je je eigen heerlijke spritsen! :)

door: Moana Mellaard



Grappige filmpjes

Grappige filmpjes

 
 
 



 
 
 
 
 








Bestellen

Bestellen

Koek heb je in allerlei soorten en maten. Zo heb je koek voor allerlei gelegenheden. Voor bijvoorbeeld een geboorte of een trouwerij.  Het is makkelijker om koek of taartjes te bestellen bij zo een gebeurtenis. Hier zijn een aantal sites vol met heerlijk koekjes en gebakjes die heel snel te bestellen is:

http://aichasspecialiteiten.nl

www.hema.nl/Gebak

http://www.ambachtelijkekoekebakker.nl/nederlands/home/

http://gebak.vomar.nl/

www.2in1bakkerij.nl/

www.broodjesteenwijk.nl/bestellen/taart-gebak-en-koekjes

Van een eigen taart samen stellen naar een taart met een foto van jou erop. Het kan allemaal! 

Interview

Interview met Taarten van Abel. Coming soon..

zaterdag 18 mei 2013

Spaanse Churros met chocolademelk

In Nederland hebben wij een hoop lekkernijen, maar ook in het buitenland kunnen ze er wat van. In deze post ga ik vertellen over Churros, een typisch zoet Spaans ontbijt. Churros zijn lusvormige deegstengels die qua smaak vergelijkbaar zijn met die van een oliebol. Tegenwoordig worden ze ook als rechte stengels verkocht. Deze worden vaak gedoopt in koffie of hele dikke chocolademelk bij het ontbijt en worden verkocht in Churreria's.


Churros wordt gemaakt van bloem, melk boter en een snufje zout dat gemengd en vervolgens gefrituurd wordt. Dit doe je door de ontstane pasta in een spuit zak te doen en daarmee korte slierten gelijk in de frituurpan te doen. Hierdoor krijgen de churros hun lange vorm en een knapperig korstje. Perfect zullen ze niet worden want daar heb je een speciale churros machine voor nodig maar dit komt wel heel dicht bij.

Ik heb een heel goed recept gevonden op 24kitchen.nl waar het zeer goed uitgelegd staat en een filmpje aan is toegevoegd waarop je alles goed kunt zien. Dit is de link: http://www.24kitchen.nl/recepten/churros

Door: Romy Moerkerken

woensdag 15 mei 2013

5 leuke kook apps

De media wordt steeds beter en sinds een paar jaar kunnen wij apps downloaden. Dit kan een simpel spelletje zijn, een hulp programma of een social media app, maar ook bestaan er hele leuke kook apps ! Deze staan vol met gerechten, tips, ideeën, filmpjes en goede instructies over hoe je het gerecht moet klaar maken. Wij hebben een aantal prettige apps voor jullie op een rijtje gezet.

1. Smulweb

Smulweb is een bekende kook site waar mensen kunnen kijken naar recepten die anderen er op hebben gezet. Zelf kun je natuurlijk ook zo'n account aanmaken waarmee je gerechten kan delen op Smulweb. Al een tijdje hebben zijn ook hun eigen app, zowel een gratis als betaalde versie (de betaalde versie is reclame vrij). Ook hierop kun je inloggen met je account maar ook zonder kun je er gewoon gebruik van maken. Je kunt met een account gerechten die je leuk vind opslaan en daarna gemakkelijk terug vinden. Ook kun je er restaurants mee vinden, video's over het maken van het gerecht bekijken en een boodschappen lijstje maken (handig !).



2. Recept van de dag - 24 kitchen
24 kitchen is nog een vrij nieuwe zender die (zoals de naam al zegt) 24 uur lang laat zien hoe gerechten bereid worden. Ook zij hebben een app gemaakt die zeer prettig is. Je kunt het recept van de dag en de recepten van de afgelopen week bekijken. Deze variëren tussen Hollandse kost en internationale cuisine. Ook kun je lekkere recepten opslaan (hiervoor moet je wel betalen) zodat je deze bij je hebt als je ze wilt gaan maken. De benodigdheden voor het recept staan netjes in een boodschappenlijstje, je kan zo door naar de gewone site van 24 kitchen en er wordt goed omschreven hoe je het gerecht bereidt. Als laatste kun je het recept ook nog eens delen op social media !



3. Jamie's Recipes
Bijna iedereen kent de kok Jamie Oliver wel, of dat nou door zijn kookboeken komt of dat je hem van zijn tv programma kent. Ook hij heeft een app ontwikkeld die fijn is in omgang en je toegang geeft tot vele heerlijke recepten. Gelijk als je de app voor de eerste keer opent word je begroet door Jamie met een filmpje. Daarna zullen vele lekkere dingen je tegemoet komen als je langs de recepten gaat. De foto's zijn scherp net als de prettige video's en ook deze app bevat de mogelijkheid om een boodschappen lijstje te maken.



4. VTM Koken
VTM Koken is een app van Vlaamse afkomst en bevat meer dan 3500 recepten waarvan er meer dan 1000 een video bevatten zodat je de stappen goed kunt zien. Hier kun je ook inloggen om jouw recepten op te slaan. Ook deze app bevat een boodschappenlijst functie en je kunt het allemaal delen op social media ! Als je een gerecht zoekt kun je nog specifieker zoeken door te filteren op chef en tv programma waar het gerecht van afkomstig is.



5. Nigellisima
Nigella Lawson, bekend van tv en kookboeken, heeft ook haar eigen app die er gelikt uit ziet ! Het design, de foto's en gerechten zien er super uit ! Het bevat lekkere Italiaanse gerechten en je kan ook zo door naar de site. Vanaf de app kun je haar kookboek bestellen en gerechten delen op social media. Zeker een aanrader !


Door: Romy Moerkerken

top 10 bakmixen (deel 2)

Gister heb je al de eerste helft van de top-10 bakmixen gezien, en vandaag gaan we weer verder! Want er staan nog vijf mixen op jou te wachten. 

5. AH Mix voor kwarktaart naturel
We hebben al eerder laten zien hoe je je kwarktaart helemaal zelf kunt maken, maar misschien was dit voor jou wel veel te veel werk. Daarom laten we je nu ook de simpele versie zien van zelfgemaakte kwarktaart met een beetje hulp van Albert Heijn! Er hoeven slechts een paar ingrediënten toegevoegd te worden, even mixen en dan in de koelkast. De kwarktaart is er ook nog in aardbeiensmaak. Maar met de naturel kan je je helemaal uitleven. leg er bijvoorbeeld wat mandarijntjes of rood fruit op.


4. Dr. Oetker Mix voor brownies
Brownies zijn hemeltjes op je tong, vooral als je ze zelf maakt. En toevallig hebben wij nou een gemakkelijke mix gevonden die ook nog eens een geweldige smaak als resultaat heeft! Vooral voor de Chocolade-freaks is dit een traktatie waar je je vingers bij aflikt. Een echte aanrader!


3. Dr. Oetker Basismix voor cupcakes naturel
Cupcakes, persoonlijk vindt ik het een van de leukste dingen om te maken! Je kan ze versieren met een simpel glazuurlaagje tot aan marsepeinen figuurtjes. Wil je er een echt kunstwerkje van maken? Dr. oetker heeft dan een geweldig assortiment voor jou. probeer eens de botercrème, marsepein en de zachte parels. En het belangrijkste is... Leef je uit en laat je fantasie zijn gang gaan!
2. AH Mix voor appeltaart
Niks ruikt lekkerder dan een vers gebakken appeltaart!Daarom kan appeltaart ook niet missen in onze top-10! Het duurt misschien even voor je klaar bent met alles, want de appeltjes schillen kan even duren. Maar denk eens aan de warme appeltaart met slagroom en kaneel. Heerlijk toch? Dat is die tijd zeker waard!
1. Dr. Oetker Wolken vanille choco
Eindelijk zijn we er dan, de nummer één in de Cookielicious bakmixen top-10 is de wolken mix vanille choco. Waarom? Simpelweg omdat het een heerlijk taartje is. Je gooit door de mix slagroom, en daardoor krijg je een heerlijk luchtig taartje! Wij hebben de mix al verschillende keren gemaakt en je blijft er keer op keer van genieten. De wolken mix is er ook in chocolade en citroen smaak.Dus wil je een makkelijk te maken, heerlijk taartje maken die net iets anders is dan de normale cake die je normaal voorgeschoteld maken? Kies dan de smaak uit die jou het lekkerst lijkt en bakken maar! Eet smakelijk!



Dit was de top-10 alweer. Wij hope dat je er wat aan hebt gehad, laat even weten of je wat hebt uitgeprobeerd en wat je van de top-10 vond.


Door: Kirsten van der Holt

dinsdag 14 mei 2013

top 10 bakmixen (deel 1)

Als je in de supermarkt bij het schap van de bakmixen staat, zijn er zoveel diverse soorten. Van taart tot cakemixen, en van Whoopies tot scones. Maar welke bakmixen zijn het nou echt waard om een keertje te maken? Wij hebben voor jou tien verschillende, heerlijke bakmixen op een rijtje gezet. 

10. Homemade complete mix voor Roombotercake.
De roombotercake is misschien voor veel mensen een standaard om te bakken. Het is lekker makkelijk, zeker omdat je bij deze bakmix van Homemade alleen maar water hoeft toe te voegen. Het is een heerlijke cake waar je al je fantasie nog op kwijt kan. Gooi er chocolade stukjes doorheen of bedek hem met fruit. Zo kan je van de simpele Roombotercake een verrassend resultaat maken!


9. Homemade Scones mix compleet.
Scones is misschien niet het eerste wat in je op komt als je gaat bakken, maar de Britse lekkernij is echt een aanrader. Of je ze nou met clotted cream en jam eet, of met een dikke laag honing eet. Ze zijn om je vingers bij op te eten. Leuk voor bij een high tea bijvoorbeeld!

8. Koopmans Appel-kaneelcake
Appel-kaneelcake is een heerlijke cakeje! Door de stukjes appel wordt de lekker fris, en het vleugje kaneel geeft net dat extraatje aan de cake. Een hemeltje voor op je tong! 

7. Homemade American cookiemix compleet
Deze top-10 zou natuurlijk niet compleet zijn zonder American Cookies. En net als bij de Scones en Roombotercake hoef je alleen maar water toe te voegen. Dus weinig werk, veel genot! wat wil je nog meer?
6. Homemade Mix voor kruidcake
Een pak kruidcakemix kan niet missen in je kast! Het is gemakkelijk voor te bereiden en je bent er zo mee klaar. Ook bij deze homemade mix geld alleen water. Handige hè   Heerlijk om bij de koffie te eten. Om de kruidcake nog lekkerder te maken kun je er rozijnen, krenten of nootjes doorheen gooien. Loopt jou het water ook al in de mond?
Dit was het eerste deel van de Cookielicious top-10 bakmixen. Morgen vindt je deel twee, Veel bak plezier!

Door: Kirsten van der Holt