zaterdag 18 mei 2013

Spaanse Churros met chocolademelk

In Nederland hebben wij een hoop lekkernijen, maar ook in het buitenland kunnen ze er wat van. In deze post ga ik vertellen over Churros, een typisch zoet Spaans ontbijt. Churros zijn lusvormige deegstengels die qua smaak vergelijkbaar zijn met die van een oliebol. Tegenwoordig worden ze ook als rechte stengels verkocht. Deze worden vaak gedoopt in koffie of hele dikke chocolademelk bij het ontbijt en worden verkocht in Churreria's.


Churros wordt gemaakt van bloem, melk boter en een snufje zout dat gemengd en vervolgens gefrituurd wordt. Dit doe je door de ontstane pasta in een spuit zak te doen en daarmee korte slierten gelijk in de frituurpan te doen. Hierdoor krijgen de churros hun lange vorm en een knapperig korstje. Perfect zullen ze niet worden want daar heb je een speciale churros machine voor nodig maar dit komt wel heel dicht bij.

Ik heb een heel goed recept gevonden op 24kitchen.nl waar het zeer goed uitgelegd staat en een filmpje aan is toegevoegd waarop je alles goed kunt zien. Dit is de link: http://www.24kitchen.nl/recepten/churros

Door: Romy Moerkerken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten