woensdag 15 mei 2013

5 leuke kook apps

De media wordt steeds beter en sinds een paar jaar kunnen wij apps downloaden. Dit kan een simpel spelletje zijn, een hulp programma of een social media app, maar ook bestaan er hele leuke kook apps ! Deze staan vol met gerechten, tips, ideeën, filmpjes en goede instructies over hoe je het gerecht moet klaar maken. Wij hebben een aantal prettige apps voor jullie op een rijtje gezet.

1. Smulweb

Smulweb is een bekende kook site waar mensen kunnen kijken naar recepten die anderen er op hebben gezet. Zelf kun je natuurlijk ook zo'n account aanmaken waarmee je gerechten kan delen op Smulweb. Al een tijdje hebben zijn ook hun eigen app, zowel een gratis als betaalde versie (de betaalde versie is reclame vrij). Ook hierop kun je inloggen met je account maar ook zonder kun je er gewoon gebruik van maken. Je kunt met een account gerechten die je leuk vind opslaan en daarna gemakkelijk terug vinden. Ook kun je er restaurants mee vinden, video's over het maken van het gerecht bekijken en een boodschappen lijstje maken (handig !).



2. Recept van de dag - 24 kitchen
24 kitchen is nog een vrij nieuwe zender die (zoals de naam al zegt) 24 uur lang laat zien hoe gerechten bereid worden. Ook zij hebben een app gemaakt die zeer prettig is. Je kunt het recept van de dag en de recepten van de afgelopen week bekijken. Deze variëren tussen Hollandse kost en internationale cuisine. Ook kun je lekkere recepten opslaan (hiervoor moet je wel betalen) zodat je deze bij je hebt als je ze wilt gaan maken. De benodigdheden voor het recept staan netjes in een boodschappenlijstje, je kan zo door naar de gewone site van 24 kitchen en er wordt goed omschreven hoe je het gerecht bereidt. Als laatste kun je het recept ook nog eens delen op social media !



3. Jamie's Recipes
Bijna iedereen kent de kok Jamie Oliver wel, of dat nou door zijn kookboeken komt of dat je hem van zijn tv programma kent. Ook hij heeft een app ontwikkeld die fijn is in omgang en je toegang geeft tot vele heerlijke recepten. Gelijk als je de app voor de eerste keer opent word je begroet door Jamie met een filmpje. Daarna zullen vele lekkere dingen je tegemoet komen als je langs de recepten gaat. De foto's zijn scherp net als de prettige video's en ook deze app bevat de mogelijkheid om een boodschappen lijstje te maken.



4. VTM Koken
VTM Koken is een app van Vlaamse afkomst en bevat meer dan 3500 recepten waarvan er meer dan 1000 een video bevatten zodat je de stappen goed kunt zien. Hier kun je ook inloggen om jouw recepten op te slaan. Ook deze app bevat een boodschappenlijst functie en je kunt het allemaal delen op social media ! Als je een gerecht zoekt kun je nog specifieker zoeken door te filteren op chef en tv programma waar het gerecht van afkomstig is.



5. Nigellisima
Nigella Lawson, bekend van tv en kookboeken, heeft ook haar eigen app die er gelikt uit ziet ! Het design, de foto's en gerechten zien er super uit ! Het bevat lekkere Italiaanse gerechten en je kan ook zo door naar de site. Vanaf de app kun je haar kookboek bestellen en gerechten delen op social media. Zeker een aanrader !


Door: Romy Moerkerken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten