zondag 7 april 2013

Cheesecake

Cheesecake is een cakebodem met daarop romige kaas. Ik hoor je al denken: gatver.. kaas op een cakebodem? Maar de kaas proef je  helemaal niet. Het is een erg luchtige, lekkere en welkome afwisseling op de alledaagse taarten. Hebben jullie ook al zin om er zelf een te maken? Dat dacht ik ook. Hier zijn de benodigdheden & het recept voor deze heerlijke cake!

benodigheden cakebodem:
- 180 gr verkruimelde biscuits
- 20 gr boter
- 90 gr gesmolten boter

benodigdheden romige kaas:
- 160 gr suiker
- 360 ml crème fraîche
- 540 gr romige kaas
- 1/2 theelepel zout
- 40 gr bloem
- 5 eieren
- 1/2 theelepel vanille

recept:
- verwarm de oven voor op 175 graden
- meng de suiker, boter & verkruimelde biscuits met elkaar
- doe dit in de bakvorm & doe in de oven voor 15 minuutjes
- meng ondertussen alle benodigdheden voor de romige kaas met elkaar
- giet de kaas over de cake
- bak het geheel 10 minuten op een temperatuur van 225 graden
- zet de oven na 10 minuten op 120 graden en laat het geheel 1 uur en 15 minuten bakken
- zet het  geheel hierna in de koelkast en laat het afkoelen



Eetsmakelijk!

door: Moana Mellaard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten