Worteltaart... Klinkt nogal smerig he?! Een taart met groenten, blegh... In tegendeel! Worteltaart is een zoete cake waar je echt nauwelijks wortel in proeft. Makkelijk om te maken & met alles te combineren. De ideale cake :D
benodigdheden cake:
- 4 eieren
- 300 gr bloem
- 400 gr in stukjes gesneden wortel
- 2 theelepels kaneelpoeder
- zakje bakpoeder
- 250 gr suiker
- 1/2 theelepel zout
- een ronde bakvorm
benodigdheden glazuur:
- 250 gr suiker
- 180 gr boter
- 180 gr roomkaas
- 3 druppels vanillle
bereiding:
- verwarm de oven op 180 graden
- mix de eieren met de suiker tot een mooi geheel en roer er een scheutje olie doorheen
- voeg hier de zout, kaneel en bakpoeder aan toe
- voeg ook de in stukjes gesneden wortel toe en mix nog even
- doe alles in de ronde bakvorm
- zet het geheel een uur in de oven
- begin ondertussen aan het glazuur
- meng de suiker en boter goed met elkaar
- mix vervolgens de roomkaas en vanille erdoorheen tot een glad mengsel
- laat de cake even afkoelen
- smeer de glazuur eroverheen
Nu heb je je eigen overheerlijke worteltaart! Eetse!
Door: Moana Mellaard
Geen opmerkingen:
Een reactie posten