woensdag 24 april 2013

Grootmoeders appeltaart

Iedereen kent het wel. Grootmoeders appeltaart. Het eerste wat je rook als je bij oma naar binnen kwam was de overheerlijke geur van een pas gebakken appeltaart. Dit moment kun je herbeleven! Ik ga jullie het recept geven om zelf die heerlijke taart nog een keer helemaal zelf te maken!

Benodigdheden:
- 300 gr bloem
- 175 gr suiker
- 6 elstar appels
- 2 eieren
- 200 gr boter
- snufje zout
- 2 theelepeltjes kaneel
- 2 eetlepels paneermeel

Bereiding:
- meng de suiker met de boter, bloem & 1 ei. Kneed dit tot een mooie deeglaag
- bekleed de bakvorm met het deeg
- strooi het paneermeel over het deeg in de bakvorm
- snijd de appels in kleine stukjes
- meng de in stukjesgesneden appels met suiker en kaneel voor de smaak
- verspreid dit mengsel in de bakvorm op het deeg
- snijd het overgebleven deeg in gelijke repen
- leg de repen kruiselings over de taart
- nu kan de taart een uurtje de oven in op 180 graden
- laat de taart heel even afkoelen & smullen maar!


Eetsmakelijk!

Door: Moana Mellaard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten