Benodigdheden:
- 6 eiwitten
- Zout
- 400 gr. fijne tafelsuiker (375 gr. voor de taart en 25 gr. voor de room)
- 1/2 el citroensap
- 125 ml slagroom
- 200 gr. frambozen
- Mixer
- Bakpapier
- Bakplaat
1. Verwarm je oven voor op 180˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Scheid de eieren en en bewaar het eiwit, doe deze in de kom van de mixer en klop deze stijf. Terwijl je deze opklopt voeg je beetje bij beetje de 375 gr. suiker toe totdat de suiker op is en het mengsel gaat glanzen en stevige pieken vormt.
2. Schep het mengsel met een lepel op het bakpapier op een grote rommelige hoop (dit geeft een super leuk effect aan de taart) die ongeveer een doorsnede heeft van 20-25 cm. Zorg er wel voor dat de bovenkant vlak is want anders blijven de frambozen niet liggen.
3. Schuif nu de bakplaat in het midden van de oven en verlaag de temperatuur tot 150˚C. De taart moet maar liefst 1 uur en 45 minuten in de oven droog en gaar worden. Haal hem hierna uit de oven en en laat hem rustig afkoelen.
4. Haal HEEL VOORZICHTIG van het bakpapier (anders dan barst, scheurt of breekt hij) en leg hem op een leuke schaal of iets anders, wat jij leuk vindt. Klop de slagroom nu met de overgebleven 25 gr. suiker stijf en strijk de slagroom slordig op de taart. Hier leg je dan ook weer de frambozen bovenop
en voila ! De taart is af, genieten maar ! Ik heb nog wat blaadjes munt op de taart gelegd maar dat is optioneel.
Door: Romy Moerkerken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten