donderdag 11 april 2013

Fair trade

Fair trade

Je kan op allerlei manieren koekjes eten: hangend op de bank, knabbelend, als een beest etc. De mooiste manier om koekjes te eten is toch op de 'eerlijke' manier. En dat kan met fair trade koekjes.
Fair trade betekent letterlijk: "eerlijke handel" . Daar wordt mee bedoelt dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten. Zo heb je ook fair trade chocolade, koffie, pindakaas, rijst, bloemen enzv. Fair trade producten zijn in Belgie en Nederland te herkennen aan het Max Havelaarkeurmerk. Ik heb een aantal fair trade koekjes op een rijtje gezet:

  Dit zijn heerlijke koekjes van het merk Hoppe.

Er zijn twee varianten: de Choco Biscuits en de Choco Sticks. De Choco Biscuits zijn voorzien van een heerlijke laag pure chocolade en de Choco Sticks van melkchocolade.

 Oxfam Biscuits met ingredienten van over de hele wereld. Nog een heerlijke fair trade koekje.
                                          Koffiekoekjes Speculoos met fair trade rietsuiker.




 Fair trade koekjes en reepjes van het Engelse Doves Farm Food.  Heerlijke tussendoortjes.

En zo zijn er nog veel meer fair trade koekjes. De koekjes smaken veel beter dan normaal omdat je weet dat ze op een eerlijke manier zijn gemaakt. Zo lever je een bijdrage aan de mensheid door fair trade koekjes te eten.  De boeren werken hard om ons buikje te vullen en het is een mooi idee dat ze daar een eerlijke prijs voor terug krijgen. Je geniet extra van je koekje met fair trade.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten