zaterdag 13 april 2013

Kwark taart

Je hebt ze kant en klaar, je kan ze eenvoudig maken uit een pakje, maar het lekkerste is toch wel je helemaal zelf gemaakte kwart taart. Het leuke van kwarktaart is dat je hem naar je eigen smaak kan aanpassen. Zo kan je verschillende soorten fruit als vulling gebruiken zoals mandarijnen  kersen of aardbeien. Ik houd zelf persoonlijk het meest van aardbeien, daarom is hier het recept voor de aardbeien kwarktaart.

Benodigdheden
500 gram magere kwark
250 ml slagroom
250 ml melk
125 gram kristal suiker
1 zakjes vanille suiker à 8 gram
8 gelatine blaadjes
4 eieren (alleen eigeel)
lange vingers
Hak vlaaifruit aardbeien
Verse aardbeien

Kookgerei:
Mixer
Garde
Beslagkom
Steelpan
Lepel
Springvorm 24/26 cm




Bereiding:
Bedek de hele bodem van de springvorm met lange vingers en giet daarna het vlaaifruit eroverheen. Verspreid dit over de hele laag lange vingers. Het is handig dit met een lepel uit te smeren.
Doe daarna 250 ml slagroom en de volledige inhoud van de slagroom in de beslagkom en mix dit totdat de slagroom stijf is.
Zet de steelpan om een zo laag mogelijk vuurtje. Doe hierin eigeel van vier eieren, 125 gram suiker, 250 ml melk en 8 gelatine blaadjes. De gelatine blaadjes moet je eerst in koud water voor weken totdat ze bijna opgelost zijn. Daarna knijp je ze een beetje uit en kunnen ze de pan in. Roer voorzichtig met een garde in de pan totdat alles is opgelost. Let hierbij wel op dat de inhoud van de steelpan niet kookt.

Tenslotte gooi je de inhoud van de pan in de beslagkom met de slagroom, voeg hier ook de 500 ml magere kwark toe, en roer dit tot een glad beslag.



Het beslag giet je in de springvorm, zet het in de koelkast, laat het een paar uurtjes opstijven en dan heb je binnen een paar uur een helemaal zelfgemaakte kwarktaart waarbij je je vingers op eet.De verse aardbeien kun je erop leggen als decoratie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten