zondag 21 april 2013

Irritaties

Koek is lekker. Koek is leuk. Koek is goed. Koek is verschillend. Koek is mooi. Koek is paradijs. Maar koek kent ook zijn irritaties. Het is zeldzaam, maar het komt voor. En op dat moment kan je alleen maar hopen, met je ogen dicht, dat het zo snel mogelijk voorbij is. Je hart gaat sneller kloppen, je begint spastische bewegingen te maken, je zweet meer dan 10 liter bij elkaar, en je ogen knipperen zo snel dat je oogleden er bijna afvallen. En niemand ontkomt eraan, niemand. Iedereen heeft dit weleens meegemaakt ( misschien meerdere malen) of gaat dit nog meemaken. Wees op je hoede, want HET moment kan zomaar aanvallen terwijl je er niet op bent voorbereid. Moge Zeus de oppergod en beschermgod van de koeken ons beschermen. Ik heb een aantal voorbeelden op een rijtje gezet, alleen voor 12+!!

# De snoepautomaat. Daar heb je ook vaak lekkere koeken. Je stopt je muntje in het daarvoor bestemd vakje en drukt op het knopje. En dan wacht je..en je wacht..en niks. WAAROM?!

# Je moeder heeft je vanochtend koek meegegeven naar school. Het is eindelijk pauze en je doet je tas open  om de koek te pakken waar je 2 lesuren op hebt gewacht. Maar dan, een klap in je gezicht.. De koek is helemaal verkruimeld. WAAROM?!

# Je loopt op straat met je lievelingskoekje in je hand. Je wilt net een hapje nemen maar dan botst een boomlange man tegen je op. " Pardon mademoiselle." En hij loopt door. Maar jouw koekje, jouw o zo heerlijke koekje ligt nu in de modder. POURQUOI?!

# Je bent met je vrienden en pakt je koekje uit je tas. Maar omdat neimand koekjes kan weerstaan willen ze natuurlijk allemaal een stukje. En daar sta jij, proberend een koekje ( niet groter dan je vuist) in 10 gelijke stukjes te verdelen. En als je dat eindelijk hebt gedaan, graaien je vrienden de stukjes uit je hand. En daar sta jij weer, kijken naar je lege hand. WAAROM?!

#Je zit aan tafel samen met een vriendin. zij heeft een fles cola en jij je koekje. Allebei liggen ze op tafel. En dan wil je vriendin de afstandbediening pakken en stoot ze per ongeluk de colafles om. Dan gebeurt er heel veel tegelijk in je hersens: Eerst zie je dat je koekje in de gevarenzone ligt, je bedenkt allerlei scenario's van hoe je je koekje zou kunnen redden, dan roep je de beroemde kreet uit in slow motion: " Neeeeh!" ,je vergeet al je goede ideeën en  springt als een wilde op je koekje. En daar lig je, een beetje te liggen, met je koekje in je hand. Jij zit onder de cola en je koekje ook. WAAROM?!

Dit wordt te emotioneel, ik zal maar stoppen. En kijk aub uit, want het komt en je zult het niet verwachten. HET moment komt snel en verdwijnt snel. HET moment is net een klein kind: het lijkt onschuldig maar is het absoluut niet. Kijk uit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten