donderdag 25 april 2013

Nieuws

Wat is er nou interessanter dan koek op het nieuws? Precies, helemaal niks.  Er is heel wat nieuws over koek geweest en de meest recente heb ik op een rijtje gezet:


Geen oranje Argentijnse koekjes op 30 april
18 apr 2013 22:49 | laatste update: 19 apr 2013 15:03
Oranje Argentijnse koekjes
Oranje Argentijnse koekjes niet op 30 april te koop 
Foto: RTVNH/Geja Sikma
AMSTERDAM Het is zuur voor de eigenaar van de Argentijnse koffiewinkel naast de Nieuwe Kerk. Juist hij mag zijn zaak niet openen op 30 april uit veiligheidsoverwegingen. En hij had nog wel Argentijnse koekjes oranje gekleurd, die de aanstaande koningin Maxima zo lekker vind.
De winkels die tegen de Nieuwe Kerk staan, moeten de dag vóór de troonwissel en 30 april zelf sluiten. Ook de voor de woningen gelden strenge veiligheidsmaatregelen.
Ter compensatie krijgen de bewoners een paar honderd euro vergoeding, maar de ondernemers weten nog steeds niet hoeveel ze ontvangen voor gederfde inkomsten. En de omzet had juist om de dag dat honderd duizenden mensen in het centrum van Amsterdam zijn, zo hoog kunnen zijn.
Voor de Argentijnse koffiewinkel Melly's Cookie Bar was het helemaal een uitgelezen dag om zich te profileren. Prinses Maxima heeft al eens van zijn Alfagores gesnoept, een traditionele lekkernij. "In Argentinië gaan er wel 6 miljoen per dag over de toonbank. Het is net zo populair als patat en poffertjes hier", vertelt Guillerma Mellicovsky.
Speciaal voor de Koninginnedag kleurt hij de Alfagores oranje en doet hij op die dag altijd goede zaken. Liters koffie en lekkernijen gaan er gretig in bij de oranjemassa. Maar dit jaar, juist nu zijn landgenoot Koningin wordt, staat hij met lege handen. "Net als mijn buren hier aan de Nieuwezijds Voorburgwal, die winkels hebben naast de Nieuwe Kerk, moet ik dicht . Maar ik heb nog niets gehoord over hoe hoog de vergoeding daarvoor is. Ik wil wel serieus genomen worden." Mellicovsky hoopt dat hij snel duidelijkheid krijgt.

Gouden koekje gevonden op beeld in Hannover

HANNOVER - Op het Saksenros voor de universiteit van Hannover is dinsdag een gouden koekje gevonden. 

AFP
De Duitse politie concludeerde na onderzoek dat het gaat om het exemplaar dat half januari was gestolen van het hoofdgebouw van Bahlsen, de bekendste koekjesfabriek van Duitsland.
Een afperser die zijn brieven tekent met Koekiemonster, had de teruggave maandag aangekondigd, in ruil voor 52.000 pakjes koekjes 'losgeld'.
"Omdat Werni (Werner Bahlsen, red.) net zoveel van het koekje houdt als ik en hij voortdurend huilt en het koekje zo verschrikkelijk mist, geef ik hem terug", zo is te lezen op een briefje. 
Tal van nieuwsgierigen keken dinsdag toe hoe agenten en brandweerlieden met een ladder het gouden koekje van het grote bronzen paard haalden. Zij droegen handschoenen en mondkapjes om geen sporen te vernietigen.

Afpersing

De politie heeft een onderzoek lopen wegens afpersing. De vindplaats voor het paleis Welfenslot, de zetel van de universiteit van de hoofdstad van Nedersaksen, wijst op een mogelijke studentengrap.
Bahlsen wil voorlopig geen commentaar geven op de vondst en over het betalen van 'losgeld'. Bij de firma was men in januari erg verbolgen over het verdwijnen van het 100 jaar oude symbool van het bedrijf.

Help Blijdorp, eet een pinguïn

Het noodlijdende Diergaarde Blijdorp krijgt hulp uit onverwachte hoek. 'Spartabakker' Louis van der Krogt uit Schiedam schiet de dierentuin te hulp met speciale pinguïnkoekjes. ''Sparta moet ook wat doen voor Blijdorp. Daar is het vijf voor twaalf'', zei Van der Krogt.
Aan het eind van het voetbalseizoen doneert de Spartabakker de helft van de koekjesopbrengst aan Diergaarde Blijdorp. De krokante pinguïns moeten flink wat geld in het laadje brengen: Van der Krogt hoopt dat hij eind mei 1,2 miljoen euro bij de dierentuin kan afgeven. Of dat lukt blijft nog even spannend. Om zijn doel te halen, moet hij 2,4 miljoen koekjes verkopen.
Kettingreactie
De pinguïnkoekjes gaan niet alleen in Schiedam over de toonbank. Ook restaurant In Den Rustwat in Rotterdam heeft zich vrijdag bij de actie aangesloten. ''Het zou toch verschrikkelijk zijn als Blijdorp ten onder gaat'', zei eigenaar Marcel van Zomeren.
Van Zomeren heeft al een bestelling geplaatst bij de Spartabakker. Hij hoopt dat andere horeca-eigenaars zijn voorbeeld volgen. ''Ik hoop een kettingreactie teweeg te brengen. Want wie is er nou niet opgegroeid met Blijdorp?''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten