maandag 8 april 2013

Heerlijke pindakaasblokjes

Werkelijk, je tandarts zal gillend wegrennen als je hem dit voor houdt. Het bevat een hele hoop suiker maar het is werkelijk verrukkelijk ! Een hoop pindakaas en nog meer chocolade ! Hier volgt het recept.

benodigdheden voor de basis:

  • 200 g pindakaas (zonder stukjes!)
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 200 g poedersuiker
  • 50 g boter (op kamertemperatuur)
  • een vierkant bakblik (ongeveer 24x24 cm)
  • bakpapier
benodigdheden voor de chocoladelaag:

  • 200 g melk chocolade
  • 100 g pure chocolade
  • 1 eetlepel boter
  • een magnetron
1. Meng alle ingrediƫnten voor de basis door elkaar totdat het een eenheid wordt. Er zullen kleine klontjes poedersuiker te zien blijven maar dat maakt niet uit. Het is trouwens erg moeilijk om dit er heel smakelijk uit te laten zien op een foto, in dit stadium ;).


2. Bekleed het bakblik ruim met bakpapier en vul het met het basismengsel. Zorg dat dit een gladde vlakke oppervlakte wordt, dit lukt goed met een gewone lepel. Druk het goed aan zodat het bakpapier goed vast zit en je het overtollige weg kunt knippen.


3. Breek zowel de melk als pure chocolade in stukjes en doe ze samen met de eetlepel boter in een kom die magnetron bestendig is. Zet deze kom ongeveer 1,5 sec. in de magnetron en roer daarna goed zodat de chocolade en de boter goed gesmolten is en vermengd zijn.


3. Giet de gesmolten chocolade over de pindakaas basis en maak de oppervlakte glad. Zet dit zo weg in de koelkast en laat het er ongeveer 2 uur staan. Haal de koek uit het bakblik door het met het bakpapier er uit te tillen. Nu kun je er met een zeer scherp mes (voorzichtig!) kleine blokjes van snijden op een snijplank. Maak ze zeker niet te groot want ze zijn vrij heftig.


Ze zijn bijna altijd lekker, bij een uitgebreid kopje thee, of juist om snel even wat te snoepen. Maar wees gewaarschuwd! Ze zijn heftig en bestaan grotendeels uit suiker, dus poets je tanden 's avonds uitgebreid!

door: Romy Moerkerken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten