dinsdag 9 april 2013

Whoopies!

Honig heeft iets nieuws: Whoopies. Dit zijn twee kleine cakejes met een lekkere zachte vulling er tussen. De whoopies lijken een beetje op macarons maar dan groter, extra veel dus om van te genieten ;). De bak pakketten van Honig zijn er in twee smaken: Chocola en aardbei. ik houd zelf meer van Chocola dus heb ik de Choco whoopies gemaakt met vanille vulling. In de bak pakketten zit mix voor de cakejes, de vulling, het glazuur en er zit nog een zakje decoratie in om je whoopies er extra leuk uit te zien.

voorbereiding
De oven voor verwarmen
Elektrische oven 200°C
Hetelucht oven   180°C
Gasoven          stand 4


benodigdheden 
Cakejes
1 ei
50 gram boter
50 ml halfvolle melk
Glazuur
3-4 theelepels warm water
Vulling
125 ml halfvolle melk
Keukengerei
Mixer/ garde
Beslagkom
Maatbeter
2 theelepels
Bakplaat
Bakpapier




Bereiding
Cakejes
Doe de boter in de beslag kom. Klop deze totdat de boter zacht is en voeg dan het ei, 50 ml melk en de bakmix toe. Klop dit geheel tot een glad beslag. Ga nadat het beslag helemaal glad is nog een paar minuten door zodat het beslag luchtig wordt. Als het beslag klaar is schep je met 2 theelepels 24 kleine balletjes beslag en verspreid deze over de bakplaat. Bak daarna de balletjes 10-12 minuten op de aangegeven warmte. Laat de cakejes daarna 10 minuten afkoelen. Begin daarom ook met de bereiding van de cakejes. Want terwijl de cakejes afkoelen heb je de tijd om het glazuur en de vulling te maken.




Glazuur
Doe de inhoud van het zakje met glazuur in de beslagkom en voeg 3-4 theelepels warm water toe, totdat de glazuur een stevig en glad geheel is.
Vulling
Doe de mix voor de vulling in de beslagkom en voeg 125 ml koude halfvolle melk toe. Mix dit tot een mooi geheel. Ga daarna nog 3 minuten door met mixen om een luchtige, gladde crème te krijgen.




Finishing touch
Verdeel de cakejes in 2 helften. Op de eerste 12 cakejes doe je op de ronde kant glazuur. Op de andere twaalf cakejes doe je de crème op de platte kant. Leg het cakeje met glazuur op het cakeje met de crème en strooi de decoratie eroverheen.




Het is vrij veel werk doordat je drie dingen moet bereiden. Maar de whoopies zijn heerlijk en zijn de tijd zeker waard!

Door: Kirsten van der Holt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten